Kända och klassiska spelkonsoler

De allra flesta har någon form av relation till tv-spel och spelkonsoler. Har man inte själv spelat kanske någon i familjen eller bekantskapskretsen är en entusiastisk spelare. Det har släppts otaliga konsoler genom åren och en hel del av dem har gått till historien som oförglömliga klassiker.

Nuförtiden regerar Xbox One marknaden som en av tre okrönta kungar, tätt följd av Playstation 4 och Nintendos nyligen släppta Switch. Dessutom finns olika slimmade förbättringar av nämnda konsoler som tävlar om konsumenternas intresse genom att försöka vara snabbast, bäst, roligast och stoltsera med de mest åtråvärda speltitlarna. Uppdateringarna duggar tätt.

Playstation 4 Pro kan till exempel utnyttja den nya HDR-tekniken vilket ger bättre ljus, ljud och konsolen har satsat hårt på prestandan. Allt för att snabbast möjligt kunna köra och ladda de allra färskaste spelen med de intressantaste detaljerna på marknaden. Nintendo Switch riktar dock in sig på en helt annan marknad än de båda andra konsoljättarna. Med den nya flexibla konsolen kan man lätt ta med sig tv-spel och konsol överallt. Det går att spela på semestern vilket säkert uppskattas av en hel del fantaster.

Riktiga klassiker minns de flesta framförallt genom Nintendos produktiva historia. Vem kan glömma 1980-talets Nintendo NES och Super Mario? Denna konsol blev omåttligt populär och är hett eftertraktad på retromarknaden. Det finns fortfarande entusiaster som spelar Mario och Luigi old-fashioned style.

Det går naturligtvis inte heller att utelämna Nintendos fantastiska GameCube. Många spelare minns hur fantastisk konsolen var för spel som krävde en hel del både när det gällde grafik och prestanda. The Legend of Zelda och hela Need For Speed-serien väcker nostalgiska minnen hos vilken härdad spelare som helst. Efterföljaren Ninetendo Wii som skulle aktivera alla slöa innesittande tv-spelare genom att kontrollen blev någon sorts rörligt racket frustrerade många men visade sig sedan fungera ganska hyfsat.

Giganterna Xbox och Playstation konkurrerar ofta om exakt samma kunder och har marknadens största spelutbud. Många uppskattar dessa ständigt uppdaterade konsoljättar som säkerligen har arbetat bort en hel del buggar. För andra klappar hjärtat alltid lite extra för Nintendo.