TV-spel med inredning i fokus

Att vara intresserad av spel och inredning kan vara riktigt kul och man kan inreda spelrum i sitt hem men det finns även spel idag där man kan bygga och inreda hem. The Sims är ett sådant spel och kanske det mest kända. Det finns idag till PC, Xbox och Playstation 4. I spelet kan man skapa en avatar och spela dennes liv men om man vill så kan man endast bygga och inreda.

Inreda hus
Det kanske vanligaste är att man bygger och inreder hus. Det är allt från att bygga själva huset till att välja golv, tapeter, fönster och möbler. Man kan skapa otroliga drömhus med den mest makalösa inredningen man kan tänka sig men även mindre, mer prisvärda hus. Förutom att bygga och inreda hus så kan man fixa trädgården och pooler och liknande i spelet. Det blir mer än bara ett spel där man spelar någons fiktiva liv. Detta resulterar i att man har ett spel där man kan bygga hus, inreda ända ner till minsta detalj. Spelet har vid flera tillfällen gjort samarbeten med välkända möbel- och modevaruhus där man plockat in riktiga produkter i en digital version i spelet. Bland annat har svenska IKEA bidragit på det här sättet och kanske händer det att man någon gång kan få se en klassisk stringhylla på samma plats.

Det är så populärt att bygga och inreda spel i The Sims att fler och fler expansioner med mode och inredning kommer hela tiden. Utbudet ökar och i takt med det kan husen bli mer och mer unika. Skapa spelrum, de mest mirakulösa vardagsrummet eller en fantastisk trädgård. The Sims är ett spel som verkligen passar både personer som älskar spel och som älskar att bygga och inreda. Ditt drömhus kan nu bli verklighet.

Som vi nämnt så är även skapandet utav en avatar en del utav spelet. I de nyare versionerna utav spelet kan man gå ner på minimala detaljer när det gäller till såväl ansiktsdrag som färgval på plaggen i karaktärernas garderober.

Spel för arkitekter
Om man vill ta det ett steg längre än The Sims så kan man gå till Minecraft. Här kan man också bygga miljöer och modeller och det har blivit så populärt att till och med professionella arkitekter använder sig av Minecraft för att bygga olika miljöer och modeller och sedan kan de göra dem i verkligheten.